SIGNAALKAMPEN - ZEILEN OP DE FRIESE MEREN
HEEG • Beleef een onvergetelijke zomervakantie, ga mee op zeilkamp! Heerlijk zeilen op de Friese Meren? Te gekke dagen hebben? Chillen op een binnenvaartschip of in een weiland in de zon en veel nieuwe vrienden maken? Ga dan mee met Signaalkampen! Een zeilkamp om nooit te vergeten.

Hoe ziet een zeilkamp er uit? We zeilen iedere dag in polyvalken. Dat zijn zeilboten voor ongeveer 6 personen. Iedere boot heeft een ervaren schipper aan boord. Je hebt dus geen zeilervaring nodig om mee te gaan op een zeilkamp. De meeste deelnemers gaan vooral voor de gezelligheid mee. Als je wilt, kan je veel van onze schippers leren. Het verschil tussen een zeilschool en Signaalkampen is namelijk dat het zeilniveau niet getoetst wordt en er worden geen diploma’s toegekend. Naast het zeilen is er een actief programma. Je verveelt je geen dus moment!

Na al dat zeilen en zwemmen zijn we ’s middags ook wel toe aan wat vaste grond onder onze voeten. Daarom gaan we iedere dag passagieren. We zoeken een leuk Fries dorp op waar je samen met anderen kan genieten van bijvoorbeeld een lunch en natuurlijk van de mooie omgeving van de karakteristieke dorpen.

Bij Signaalkampen heerst er altijd een sterk groepsgevoel. De groepen bestaan uit maximaal 30 jongeren per kamp. Het maakt dus niet uit of je alleen komt of met een vriend/vriendin.

Wat Signaalkampen anders maakt dan andere zeilkampen is dat we er alles aan doen om een speciale sfeer te creëren. We gaan op een respectvolle manier met elkaar om en iedereen mag er zijn. Elke dag praten we een uur in groepjes over interessante onderwerpen die ons bezighouden. Daarnaast staan we bij de maaltijden een moment stil bij een gedicht, verhaal of lied.

Signaalkampen is van oorsprong een christelijke organisatie en tijdens deze momenten wordt er een eigentijdse invulling gegeven aan wat geloven wel of niet voor jou betekent. Naast deze serieuzere momenten maken we vooral veel lol tijdens gekke spellen, hilarische avondshows en het zeilen op de Friese Meren. Niet zomaar een zeilkamp dus.